Środa
06.01.2010
nr 006 (1620 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: solić marynatę?

Autor: mariandzik  godzina: 09:16
Sól wyciągnie wode z mięcha. Nie używaj soli do bejcy.

Autor: Kukuruźnik_13  godzina: 19:36
Tak jak maryś ;) Nie używam i nie żałuję. Jedynie do wymoczenia mięcha w zimnej wodzie przed przyrządzeniem.

Autor: Ksawer  godzina: 23:49
Wojciechu, marynaty na bazie wina (pewnie czerwonego) nie soliłbym. Sól dodaje natomiast do zalewy wodno-octowo-warzywnej. Dorzucam też do niej odrobinę cukru. Wiele też zależy od dalszej obróbki mięsa: czy to ma być pieczone w piekarniku, czy w rondlu. Napisz jaki masz plan to ci coś podpowiem. DB Ksawer