Środa
29.06.2011
nr 180 (2159 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Wątroba z sarny

Autor: jurek123  godzina: 09:43
W każdej książce kucharskiej jest napisane "oczyścić wątróbkę z błon" ,no a jak się nie oczyści to co jest nie do zjedzenia? Nigdy w coś takiego się nie bawimy w domu.Czyścimy tylko z tych najgrubszych odcinając nożem a reszta zostaje pokrojona w plastry ,obsmażona na gorącym tłuszczu i dalej obróbka w zależności jak chcemy ją podać.Wątróbka z sarny ma trochę inny smak ,posiada lekką goryczkę i cała tajemnica obróbki polega na tym jak się tego pozbyć by była naprawdę smaczna. Pozdrawiam

Autor: mokrzec  godzina: 23:32
Ja płuca i wątrobę z saren oddawanych na skup zawsze oddaje psom bo nikt w domu nie chce tego jeśc. Podobnie jest z dzikami. Ze zwierzyny biorę tylko serca. DB