Piątek
23.09.2011
nr 266 (2245 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: I coś Ty mi św Hubercie dał na obiad przecie piątek?

Autor: richie  godzina: 08:05
serdecznie gratuluję zdarzenia Ja jednak pozostawiłbym jastrzębiowi to co upolował. Na 100% wróciłby po upolowaną zdobycz. Ty zabierając mu obiad zmusiłaś go do ponownego polowania. pozdrawiam

Autor: Urtica  godzina: 08:10
Aniu, kiedy następnym razem zając spadnie Ci z nieba, spróbuj go potraktować jak królika. Umyte i osuszone porcje tuszki skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem,zostawić w chłodnym miejscu na ok. 2 h. W miseczce wymieszać 2 łyżki ostrej musztardy, łyżkę tymianku, łyżkę mąki, startą na tarce cebulę (polecam trzeć w goglach), dodać pieprz, sól do smaku i dodać 2-3 łyżki wody tak, żeby powstała gładka masa. Tym balsamikiem posmarować kawałki, ułożyć w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu i piec ok. 1- 1,5 h.