Czwartek
20.12.2012
nr 355 (2699 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Sarna koźlę

Autor: Kocisko  godzina: 15:48
A co byś chciał jeszcze zrobić?? Pytam serio. Mięso jak mięso. Można z niego zrobić mnóstwo potraw w zależności od tego co lubimy. Moja rada jest taka: z sarny raczej nie opłaca się "tworzyć" jakichś cudów z przodka. Tzn karkówka, żebra, brzuch. Wszystko to wraz z pręgami i skrawkami mielę z dodatkiem słoniny. A mielone to chyba każdy wie do czego się nadaje:)

Autor: Gończykorek  godzina: 17:15
W pierwszej kolejności powinieneś zrobić tatar jest wspaniały .Polędwica wołowa jest niczym w porównaniu do tatarka z kożlaka .DB

Autor: Rafał J.  godzina: 20:39
ad Kocisko Miałem na myśli to, że chyba mięsko od koźlęcia ździebeczko różni się od mięsa z dorosłej sarny, więc może by tak to wykorzystać jakoś w kuchni. Przykładowo pomysł Gończykorka bardzo podoba mi się i spróbuję przyrządzić ten tatar. Tylko te surowe jaja .... Czekam na następne pomysły. DB