Niedziela
01.09.2013
nr 244 (2954 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: tort my¶liwski

Autor: W³odas  godzina: 14:49
To na imprezie mojego ko³a by³o teraz 24 sierpnia.... Napis trzeba by³o jako¶ zmie¶ciæ to i st±d ta choinka, wygl±da³ prze¶licznie i smakowa³ przednio, taki na prawdê super przez du¿e S

Autor: ingacarmen  godzina: 15:07
...

Autor: ingacarmen  godzina: 15:08
Kolego dr Jaka technologia? Biszkopt + p³aty marcepanu czy inaczej?

Autor: dr  godzina: 22:54
Tort wykonany zosta³ metod± tradycyjn±: biszkopt ponczowany i prze³o¿ony mas±, g³ównie ¶mietankow± (bez ¿elatyny oczywi¶cie). Dwa torciki - kaczuszka i kuropatwa by³y z kremem orzechowym (orzechowym z orzechów, bez sztucznych aromatów i innych polepszaczy). Dekoracja zosta³a wykonana z masy cukrowej - wszystkie elementy dekoracji jadalne.