Czwartek
07.11.2013
nr 311 (3021 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: WINO

Autor: stachu  godzina: 09:08
Moze nie napisałem konkretnie .Rozchodzi mi sie o to ,ze do duszenia mięsa lub pieczenia mięsa wołowego dzikiego czy innego dolewa sie wino . Nie usłyszałem nigdy aby kucharz mówił jakie wino czy wytrawne czy słodkie .Pisze to dlatego ,ze ośmiliłem sie robic pieczyste z winem tak jak zelecał Dr.Rusak .Sończyło sie na tym ,ze pieczen poszła do kosza bo pies też niechciał a rodzina do dzisiaj sie smieje .

Autor: jurek123  godzina: 09:30
Do duszenia lub pieczenia mięsa używa się wina czerwonego wytrawnego lub pół wytrawnego.Pozdrawiam

Autor: ricardo  godzina: 13:46
stachu ,nie ma czegos takiego ze dodaje sie do miesa duszonego czy pieczonego ,takie czy takie wino i zlem byloby uzyc wina bialego do miesa duszonego czy odwrotnie i nawet wina slodkiego czy innego szampan czy koniak.Wszysto zalezy jak to chcesz zrobic ,od recepty .