Piątek
13.03.2015
nr 072 (3512 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Nóż do rozbioru mięsa

Autor: tjarek  godzina: 07:50
WJarek - wydaje mi się, że łukowatym trudno będzie wypreparować schab czy wyjąć kości z szynki. Moim zdaniem najlepszy jest nóż prosty o wąskim ostrzu. Db

Autor: jeager  godzina: 08:02
W przetwórstwie mięsnym na terenie Niemiec dominuje sprzęt firmy Dick. Noże nie boją się kości. Też je używam i jestem zadowolny. Do trybowania lepiej mi "leży" łukowaty. Najlepiej kupić jeden i drugi. Polecam.

Autor: Hetman  godzina: 14:47
Obowiązkowo do tych noży dokupić stalke i po przejechaniu kilku razy po kości pociągnąć po stalce. Tybowałem prostym i zagiętym i bez apelacyjnie dla mnie lepiej się robi zagiętym 16cm i zakończonym na ostro. Używaj tego noża tylko i wyłącznie do rozbiórki mięsa to posłuży Ci bardzo długo i z dala od teściowej i żony. DB

Autor: Wojciech  godzina: 20:49
stalka koniecznie musi być dobrej jakości (www.centrumnozy.pl/pl/p/Dick-COMBI-stalka-30cm-kwadratowa-7598230/755)