Piątek
21.08.2015
nr 233 (3673 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Pieczony udziec z dzika

Autor: borys2001  godzina: 08:46
kol. Motyl, jutro dam ci na maila ten przepis.

Autor: PASIAK VEL PRZELATEK  godzina: 11:09
Może ja opiszę jak robię pieczyste... Udziec zabejcowany w przyprawach (kolendra,jałowiec,zielę ang.pieprz czarny utarte w kamiennym moździerzu) poleży w lodówce parę dni (2-3) . Wkładam do rękawa do pieczenia (duży rozmiar),do bejcy która tam również ląduje dokładam masła (na duży udziec min pół kilograma no chyba że dzik tłusty ) teraz najważniejsze w najgrubszą cześć wbijam termosondę,koniec kabla wyprowadzam przez rękaw,owijam koniec szczelnie i do piekarnika Sonda do gniazda i wybieram program (pieczeń) Piecze się samo po osiągnięciu odpowiedniej temperatury wewnątrz samo się wyłącza. Zawsze się udaje ,polecam ten sposób ,oczywiście pod warunkiem posiadania piekarnika z termosondą (ze znanych mi pań domu które mają takie piekarniki ŻADNA nie używa termosondy,a szkoda) DB

Autor: twiel  godzina: 13:38
Poproszę o przepis na twiel@wp.pl Darz bór.

Autor: Piotr Małas  godzina: 14:55
Też robiłem wg tego przepisu. Udziec ważył ok 4 kilo, było 8 dorosłych osób, up[iekłęm też warzywa do tego...zniknęło w mgnieniu ok, ledwo zdążyłem spróbowac :)))) Poezja, polecam !