Piątek
22.04.2016
nr 113 (3918 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: A myśliwi tylko o mięsie i alkoholu

Autor: WJarek  godzina: 02:00
W życiu nie jadłem topinamburu! Wiem, że dziki go uwielbiają, że mogę w necie poczytać na temat jego cudownych właściwości, ale spróbować nie ma okazji. Może przy następnej wizycie w naszych stronach, oprócz dojrzewającego schabu z dzika i cudnej nalewki, przywieziesz kilka bulw...

Autor: bfgj  godzina: 07:40
Nie zgodzę się ze stwierdzeniem ,że dziczyzna jest rarytasem. Według mnie nie ma "wzięcia" w lokalach i to nie tylko w Polsce. Mógłbym na ten temat napisać wiele. Łącznie z przykładami nie tylko z Europy ale i z USA na temat których pewien forumowicz napisał wiele nieprawdy. Ale życzę wszystkim smacznego.

Autor: ricardo  godzina: 20:48
U mnie, bardzo często na stole gości mięso i alkohol.Danie obiadowe z mięsem bez wina , nie bardzo mi podchodzi i nie tylko mnie.

Autor: bfgj  godzina: 21:16
A ja wolę pierogi lub naleśniki. Mogą także być "pankejki"

Autor: Cyzio  godzina: 21:25
Witam. Dzień bez mięsa to dzień stracony.Dziś na obiadek jadłem rybkę. Darz Bór. ps, dziczyzna to jest TO.

Autor: ricardo  godzina: 21:33
Lubię też pierogi i naleśniki, ale mógłbym się bez nich obejść, bez mięsa nie dam rady.

Autor: wini  godzina: 22:49
WJarek. Jak masz działkę to jeszcze zdążysz (allegro.pl/topinambur-albik-jadalny-7kg-1kg-gratis-przepisy-i6123113192.html). Pozdrawiam DB