Środa
24.08.2016
nr 237 (4042 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Słonina wojskowa- szyfr 617

Autor: atsap  godzina: 07:47
Ceny sufitowe. ;-)))

Autor: Stanisław Pawluk  godzina: 08:40
Amator, hobbysta, smakosz cenę przeżyje. Nie przeżyje natomiast składników, które dalece odbiegają od składu oryginału a w czasie produkcji "w dawnych czasach" naszym producentom nie były w ogóle znane np. bambus i jego "przetwory". Nie wspominając o chemicznych dodatkach. Organoleptycznie badane daje jedyny właściwy wniosek: to nie to!

Autor: kedaT  godzina: 13:28
Producent : Sokołów z Jarosławia . Dawno , dawno zwyczajna kiełbasa produkowana przez ZM Jarosław była bardzo dobra. Kto miał okazję spróbować potwierdzi. Dzisiejsze wyroby ZM ( Sokołów ) to nie to .

Autor: bfgj  godzina: 13:53
ZM Jarosław gdy nie należały do "Sokołowa" skupywały świnie od okolicznych rolników . A więc surowiec do produkcji był wysokiej jakości. Obecnie przywożone są duńskie półtusze. Zmieniły się także receptury produkcji i spadła jakość i sprzedaż. Lukę tę próbował wypełnić "Szarek" produkując na początku bardzo dobre wyroby. Obecnie jest z tym już gorzej. Ale zakłady mięsne Jarosław nigdy nie produkowały słoniny konserwowej. Ale za to pasztetową palce lizać. Obecnie takiej już się nie dostanie.