Sobota
21.01.2017
nr 021 (4192 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Kiełbasa końska

Autor: Stanisław Pawluk  godzina: 06:26
W Lublinie kiełbasa końska (i inne wyroby) bywają w sklepie mięsnym przy ulicy 3-Maja.

Autor: wuj Onufry  godzina: 13:57
Polska jest znaczącym producentem i eksporterem koni, ale spożycie koniny jest śladowe. Polacy poza bardzo nielicznymi wyjątkami nie jedzą mięsa koni oraz psów. Przyczyna jest prosta: tradycja i stosunek emocjonalny do koni i psów. Ja jeszcze nigdy w życiu koniny nie jadłem i nie zjem, chyba że będę umierał z głodu. I proszę nie przekonywać, jaka to smaczna i zdrowa jest konina. Mięso posokowca, jaga i wyżła pewnie też jest smaczne, niejeden żółtoskóry o tym zapewni - ale ilu z was by zjadło na obiad pieczonego szczeniaczka?

Autor: kedaT  godzina: 18:16
Pyszne kabanosy podsuszane "końskie" za jedyne 27złociszy kilogram . Za 100 euro cały pojemnik.