Sobota
21.01.2017nr 021 (4192 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Kiełbasa końska Autor: Stanisław Pawluk godzina: 06:26 W Lublinie kiełbasa końska (i inne wyroby) bywają w sklepie mięsnym przy ulicy 3-Maja. Autor: wuj Onufry godzina: 13:57 Polska jest znaczącym producentem i eksporterem koni, ale spożycie koniny jest śladowe. Polacy poza bardzo nielicznymi wyjątkami nie jedzą mięsa koni oraz psów. Przyczyna jest prosta: tradycja i stosunek emocjonalny do koni i psów. Ja jeszcze nigdy w życiu koniny nie jadłem i nie zjem, chyba że będę umierał z głodu. I proszę nie przekonywać, jaka to smaczna i zdrowa jest konina. Mięso posokowca, jaga i wyżła pewnie też jest smaczne, niejeden żółtoskóry o tym zapewni - ale ilu z was by zjadło na obiad pieczonego szczeniaczka? Autor: kedaT godzina: 18:16 Pyszne kabanosy podsuszane "końskie" za jedyne 27złociszy kilogram . Za 100 euro cały pojemnik. |