Poniedziałek
20.03.2017nr 079 (4250 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Bóbr od łowiska do kuchni Autor: mariandzik godzina: 09:10 Nie widzę w tym sensu więc.......poczyniłem bez sensu. Gulasz będzie degustowany przez szersze grono, więc zbadałem. Nie zbiedniałem, a nie wybaczyłbym sobie jakby ten nadzwyczajny wypadek wydarzyłby się akurat mi. Zwłaszcza, że mogą spróbować tej potrawy również moi synowie. Autor: o.m.c. stażysta godzina: 09:28 U nas trzeba badać, ale Wojtek Charewicz w ostatniej"Braci..." pisze iż w krajach takich jak: Rosja, Litwa, Białoruś, Kanada mięsa się nie bada. I dodaje, iż w rozmowie z prof.P.Janiszewskim odpowiedź była jednoznaczna, iż nie ma potrzeby badania bobra na obecność włośni ponieważ faktu iż bóbr miałby być nosicielem włośni nie potwierdzają żadne autorytety w tej dziedzinie. D.B. |