Środa
12.04.2017
nr 102 (4273 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Russak a konserwy  (NOWY TEMAT)

Autor: Kulwap  godzina: 05:15
W ostatnią niedzielę (9 marca 2017) Grzegorz Russak w programie "Ostoja" zachęcał do wykonywania konserw z dziczyzny w słoikach. Grzegorz Russak jakby czytał portal lowiecki.pl bowiem jako uzasadnienie i potrzebę konserwowania mięsa prawie słowami Stanisława Pawluka wskazywał, że często mamy do czynienia z faktem nadmiaru dziczyzny i nie bardzo wiadomo co wówczas począć zwłaszcza mając świadomość, że poza sezonem łowieckim tej dziczyzny będziemy mieli w niewielkiej ilości lub wcale. Skoro taki kuchenny autorytet wspomaga propagowanie konserw to głosy krytyczne, czepiackie warto między bajki włożyć albo "zapuszkować" bez dodatku konserwantów aby jak najszybciej jad (może nawet kiełbasiany) durne teorie wydusił. Przepis Grzegorza Russaka (z wyłączeniem żelatyny!) zapisałem mimo, ze ilości dodatków jak zwykle nie podał! Te ilości ustalę w praktyce.

Autor: aurora borealis  godzina: 08:41
Czemu Stasiu nie wspominasz swojego zbioru przepisów zgromadzonych na stronach internetu, tam jest jasno określony przez Cibie sposób jaki pozwala na zagospodarowanie nadwyżki mięsa i przechowanie go w godnych warunkach. Tak by po kilku miesiącach mięso pozyskane podczas polowania tak samo cieszyło i smakowało jak pierwszego dnia.