Poniedziałek
26.06.2017
nr 177 (4348 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: SCHAB, POLĘDWICA i SZYNKA Z JELENIA

Autor: xMateusz  godzina: 06:29
pięta! Pytanie dotyczy SPRAWDZONYCH przepisów a nie tego co ty jak zwykle niepoważnie uważasz.

Autor: mariandzik  godzina: 14:24
- Z szynki jelenia można zrobić zrazy zwijane z kurkami w sosie śmietanowym. Jeśli nawet nie mamy miejsc na te pierwsze kurki, to świeże kurki już są w sprzedaży przy drogach - bynajmniej u mnie. - Polędwicę można poddać dojrzewaniu po odpowiednim przygotowaniu - przepis w moim wątku "Schab wg. Czesława z Wilna" w tym dziale. Choć to teraz niezbyt jest pora ze względu na muchy, ale do wykonania. Jeśli nie w ten sposób, to bardzo smaczne będą również medaliony krótko podduszone np. z czereśniami. Wiem, że o niebo lepsze będą wiśnie, ale jeszcze ciut przy krótko. - Schab można rozpłatać i upiec rolowany z farszem, natomiast co do farszu to zawsze wena mnie niesie i nie sprecyzuję. Delikatniejsza forma - rolada parzona po wcześniejszym zapakowaniu próżniowym. Ogólnie to jestem za wykorzystywaniem aktualnie dostępnych świeżych warzyw i owoców w kuchni. Tylko teraz, gdy są dostępne świeże dadzą więcej do potrawy.

Autor: pięta  godzina: 21:34
xNateuszu pod żadnym pozorem nie zamyślałem tu zbywać byle wpisami kolegę Stanisława ale naprawdę tych dobrych przepisów jest tak wiele ,że chyba jak się chce to można coś znaleźć/ nawet tu na łowieckim jest też kilka przepisów w kulinariach /. Proponuję dla polędwicy. Usmażyć tradycyjnie a następnie przed końcem pieczenia lekko oprószyć to zmielonym cynamonem - jadłem pycha wyszło to to całkiem przypadkowo bo ktoś w rodzinie z Pań się pomylił i zamiast pieprzem posypał cynamonem było bardzo smaczne ba na żeberkach z dzika to juz zupełna pychota . DB

Autor: I G O R  godzina: 23:44
pięta Masz już wszystkie numery Braci Łowieckiej ? Czy dalej Cu brakuje ? :)