![]() |
Niedziela
26.11.2017nr 330 (4501 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Jak przechować "piątą ćwiartkę"? Autor: MirekGrab godzina: 08:21 Stanisław powinieneś z tym pytaniem zwrócić się do prepersów :) Autor: .Marek Bublej. godzina: 17:46 Przerobić, byłoby trochę dużo tych wyrobów, oddać komuś. Z doświadczenia wiem że wątroba z jeleniowatych nie jest lubiana przez ludzi nie znających tych smaków. Więc co? Jedyny sposób to dokładne oczyszczenie z niepotrzebnych błon i płynów organicznych (krwi zwaną farbą) nie płukać jedynie przetrzeć do sucha ściereczka. Włożyć do zamrażalnika i zamrozić, można to z całą pewnością zrobić w woreczkach barierowych zamkniętych za pomocą pakowaczek próżniowych. Jest to jedyny sposób by na powierzchni zapakowanych podrobów nie pojawiły się charakterystyczne plamy będące śladami odparowania wody w atmosferze zamrażalki. Czy istnieje jakiś inny sposób przechowywania? Z tego co mi wiadomo , chyba nie. |