Czwartek
24.05.2018nr 144 (4680 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: KONSERWY - porównanie Autor: Stanisław Pawluk godzina: 07:41 Co jest szkodliwe w tych puszkach? Metal, warstwa ochronna? Jeśli warstwa to która i w jakim stopniu? Czy chodzi o konserwy rybne, mięsne, warzywne czy inne? W słoikach mięso i inne produkty szybko ulegają swoistej "fotosyntezie" i wygląd jak i wartość spożywcza ulega zmianie. Jakiej i co się dzieje to już zadanie domowe dla marcinanuna. Cytat: …."świadomość konsumenta są na coraz większym poziomie".... Jak widać po twoich wpisach to stwierdzenie nie dotyczy wszystkich! Ps. Nie "są" a jest na większym (raczej wyższym) poziomie! To zaledwie kropla w morzu w twoich wynurzeniach intelektualnych a bierzesz się za pouczanie innych. Autor: marcineknun godzina: 09:17 Ja jestem filcak ,ale ty mądry wykształcony(chyba) i zero wiedzy tak jak w przypadku autoklawu trudne pytanie i jak zwykle zero odpowiedzi na ,którą z kolegami czekamy :) Lepsza fotosynteza niż przenikanie substancji trujących z metalu do pożywienia ale smacznego truj dalej siebie. Nie pouczam zwykłych skromnych ludzi :) a co do świadomości niestety nie dotyczy wszystkich i to jest tragiczne zwłaszcza tych z minionej epoki ,którym już dziękujemy. DB |