Czwartek
08.11.2018
nr 312 (4848 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Pytanie do wedzarzy

Autor: mariandzik  godzina: 06:44
Poczekaj, poczekaj... Zepsuła się łopatka, czy karkówka? Pierwszy wpis - łopatka, ostatni - karkówka. Jeśli karkówka, to ją nastrzykuję więcej razy i większą dawką. To kawał mięcha i potrzebuje większego nastrzyku. To wieprzowina, czy dziczyzna? Może już przed soleniem mięso było zaparzone. Mogło zaparzyć się na tuszy, ale też jeśli zostało za krótko wystudzone na powietrzu zanim zostało zamrożone. Sporo jest czynników, które mogły wpłynąć na taki efekt.

Autor: posokowiec5  godzina: 21:21
Nie no Łopatka zamyslilem się i źle wpisałem. Mięso dobre nie było zaparzone