Piątek
14.12.2018
nr 348 (4884 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Pulpety w sosie borowikowym i chrzanowym

Autor: mariandzik  godzina: 09:45
Natchniony, wczoraj popełniłem coś podobnego. Zostało mi farszu na kiełbasę (nie chciało mi się już jelit rozplątywać). Zrobiłem z tego farszu dwa litrowe słoiki pulpetów. Najpierw kulki wrzuciłem do słoików, później zalałem to sokiem ze swoich pomidorów, przyprawiłem co nie co i pasteryzowałem. Myślę, że będzie to smaczne, a przynajmniej lepsze niż pospolite mielone.

Autor: 28rafal  godzina: 10:31
mariandzik ,,,. Za 24h zagotuj jeszcze raz.

Autor: Stanisław Pawluk  godzina: 14:57
Rób w puchy! Szybciej, wygodniej i długo postoi! W sosie pomidorowym swego wyrobu będą bez wątpienia wspaniałe.

Autor: marcineknun  godzina: 15:17
mariandzik Super ,że w słoikach czystych zdrowych, a nie w szkodliwej metalowej puszce ,no chyba ,że szykujesz się na wojnę :) albo jesteś preppersem:) to w puszce -20 lat wytrzyma . Pozdrawiam DB