Poniedziałek
21.01.2019
nr 021 (4922 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Marynowane gałązki świerkowe

Autor: mariandzik  godzina: 12:02
Rafał :-) Choć jest wiele potraw, które wymagają złamania struktury mięsa i jego aromatu, to masz wiele racji. Przegięcie z dodatkami często wychodzi na gorsze. Chociaż lubię gotować różne wynalazki, to każdy zachwyca się smakiem pieczonej łopatki z warchlaka z kością natartej czosnkiem, pieprzem i solą. Czasami te najprostsze potrawy są najsmaczniejsze.

Autor: 28rafal  godzina: 13:55
mariandzik ,,,ślinka cieknie. Pieczona w piecu chlebowym karkówka z żeberkami i tylko sól, pieprz, kilka suszonych grzybów...Ciepły tłuszczyk zbierany z dna brytfanny domowym chlebem. Komu mało to chrzan lub musztarda jako dodatek. Domowa kiełbasa upieczona z cebulką na deser,,,,:-) :-) Sernik na sam koniec...:-) Do tego zimna "módka" bez ograniczeń. Aaaaa, jeszcze sałatka z pomidorów,,cebuli,,kiszony ogórek ..I,,,,już więcej nie dam rady:-)

Autor: kriss/sieradz  godzina: 16:59
Mariusz , ta łopatka z kością czy bez ? 28rafal musisz ludzi przy poniedziałku wnerwiać taką wyliczanką ? ... w piecu chlebowym , karkóweczka , ciepły tłuszczyk z własnym chlebkiem a warzywka z własnego ogródka ... to do lipca trzeba czekać minimum a mamy dopiero 21 styczeń. Tomasz Strzelczyk na youtubie pokazuje łopatkę pieczoną szarpaną tyle że z wieprzka.