Piątek
24.05.2019nr 144 (5045 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: SALAMI z JELENIA Autor: kedaT godzina: 10:15 Nawet w kulinariach musi być "jad". Salami jest to sucha i dojrzewająca kiełbasa do której dodawana jest słonina (pokrojona) oraz przyprawy . Taki jej urok i smak , który rozpoznasz z zamkniętymi oczami . Autor: marcineknun godzina: 14:50 keda T Przekrój salami i zobacz jej strukturę i rozkład tej słoniny , kiełbasa może i dobra ale to nie salami !!! i czy mięso ma być takie ? DB Autor: kedaT godzina: 15:42 Salami to sposób i proces zrobienia oraz dojrzewania a nie wygląd po przekrojeniu. Oczywiście nie musisz się ze mną zgadzać. Autor: marcineknun godzina: 20:28 Tak , to w takim razie zapakuj salami w osłonki od parówek. Krakowską daj w barani flak , a salceson w jelito ,a parówki w osłonki od krakowskiej , oczywiście Ty tez możesz mieć swoje zdanie ,są tacy co polędwicę w puchy walą,ale czy o to chodzi ?. Jest nazwa ,jest smak, jest wygląd i jest sposób robienia. DB |