Piątek
24.05.2019
nr 144 (5045 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: SALAMI z JELENIA

Autor: kedaT  godzina: 10:15
Nawet w kulinariach musi być "jad". Salami jest to sucha i dojrzewająca kiełbasa do której dodawana jest słonina (pokrojona) oraz przyprawy . Taki jej urok i smak , który rozpoznasz z zamkniętymi oczami .

Autor: marcineknun  godzina: 14:50
keda T Przekrój salami i zobacz jej strukturę i rozkład tej słoniny , kiełbasa może i dobra ale to nie salami !!! i czy mięso ma być takie ? DB

Autor: kedaT  godzina: 15:42
Salami to sposób i proces zrobienia oraz dojrzewania a nie wygląd po przekrojeniu. Oczywiście nie musisz się ze mną zgadzać.

Autor: marcineknun  godzina: 20:28
Tak , to w takim razie zapakuj salami w osłonki od parówek. Krakowską daj w barani flak , a salceson w jelito ,a parówki w osłonki od krakowskiej , oczywiście Ty tez możesz mieć swoje zdanie ,są tacy co polędwicę w puchy walą,ale czy o to chodzi ?. Jest nazwa ,jest smak, jest wygląd i jest sposób robienia. DB