Piątek
06.09.2019
nr 249 (5150 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: "Płucka w potrawce"

Autor: broni  godzina: 08:17
"Podroby" to w sklepie miesnym, a u mysliwego to jadalne narządy wewnętrzne zwierzyny grubej: serce, wątroba, nerki, płuca nazywaja sie "n a r o g i" Pzdr.DB

Autor: Onufry wuj  godzina: 08:55
Autor: broni "jadalne narządy wewnętrzne zwierzyny grubej: serce, wątroba, nerki, płuca nazywaja sie "n a r o g i" Jeszcze czasem do narogów zalicza się żołądek jeleniowatych. Nie jestem pewien grasicy. P

Autor: LDormus  godzina: 09:32
Wy się nie znacie. W krajach kapitalistycznych te podroby to nawet w puszki pakują.

Autor: Onufry wuj  godzina: 09:44
LDormus Lepiej się znasz, to napisz, czy w krajach kapitalistycznych też puszkują takie podroby jak noga knura dzika i ogon rogatego psa jelenia?

Autor: LDormus  godzina: 10:04
Te kraje kapitalistyczne to gdzie? Azja, Afryka. Gdzie bym nie był w Europie to od socjalu aż kipi.

Autor: Onufry wuj  godzina: 10:27
Kraj kapitalistyczny to np. Bangladesz, tam socjalu nie ma. Biedota w Bangladeszu zjada małże wyłowione osobiście z rzeki, za to elity (którzy zarabiają ponad 100 dolców na miesiąc) szpanują w eleganckich jak na ichniejsze standardy restauracjach (tak eleganckie, że nawet mają dach z trzciny i zaledwie 10 karaluchów na m2) jedząc mule prosto z puszki, by biedota widziała że ich na puszkę stać.

Autor: Nun  godzina: 12:32
Piąta ćwiartka jest wyśmienita ,ale nie dla myśliwych tylko ich piesków bo i one na coś zasługują ,a nie tylko z tej puchy. DB