Poniedziałek
09.09.2019
nr 252 (5153 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: KNEDLE ZE ŚLIWKAMI

Autor: Onufry wuj  godzina: 02:05
"To przecież tyle jak do puszek z owocami" Panie Pawluk, zasmuciły mnie pańskie problemy z podstawami arytmetyki... Ja do knedli, które po ugotowaniu miały masę prawie 2 kg proponowałem tylko 2 płaskie łyżeczki cukru, czyli mniej niż 10g. A pan do puchy z owocami proponowałeś dodać co najmniej 1/4 cukru, czyli 2 kg pucha z owocami będzie zawierała 500g cukru! Jak dla Pana 10 = 500, to cóż mam rzec? Współczuję...

Autor: .Marek Bublej.  godzina: 09:05
Oj koledzy tak rozmawiacie jak w PZŁ o RODO. Nie dajcie się ponieść. Jeżeli utrzymacie umiar i rozsądek to nawet jeśli do knedli ze śliwkami dodacie trochę więcej cukru to wasz organizm taką potrawę przyjmie z zachwytem tym bardziej że śliwki są wyjątkowo w tym okresie a mówię o węgierkach tych prawdziwych węgierkach. Jeżeli przesadzimy z cukrem o rzeczywiście możemy mieć problem i to poważny. Więc unikajmy przesady ale nie dajmy się zwariować. Tak czy inaczej życzę smacznego, bo kto z nas nie lubi tej potrawy, nawet słodkiej.

Autor: Alej.....  godzina: 09:32
Ja czasem popełniam austriackie knedle z morelami, gdzie do każdej moreli, w miejsce pestki, wkładam kostkę cukru. A potem jeszcze cukrem posypuję i wkładam do rondla z masełkiem i tartą bułką. I zawsze biorę dokładkę...

Autor: marcineknun  godzina: 12:58
Koniec kłótni dodajcie ksylitol ,stewie ,byle by w szkodliwe puchy nie walić , a co do cukru to przemija jak bierutowskie puchy .Knedle paluszki lizać apetyczne nie wymemlane. DB

Autor: xaafuun  godzina: 14:44
Warto cześć śliwek przetworzyć, do spożycia w postaci płynnej cieczy:).

Autor: broni  godzina: 16:35
Zainspirowany przez Pana Bubleja, poprosilem malzonke i zjadlem knedle, byly smakowite!!! zrobione z duzych sliwek obranych ze skorki

Autor: broni  godzina: 16:37
Duze sliwki, wiec i knedle spore;

Autor: broni  godzina: 16:39
Tutaj gotowanie;

Autor: broni  godzina: 16:53
Gotowe do jedzenia, posypane cynamonem i wszystkich pozostalych skladnikow mialy tyle co potrzeba, zeby byly smakowite, ale ile czego to ja nie wiem; Aha, dodam, ze nie dalem rady wszystkim knedlom z talerza; Pzdr.DB

Autor: Nun  godzina: 20:08
broni To jest to aż ślinka kapie :) to są kulinaria ,brawo Ty :)