Poniedziałek
28.09.2020nr 272 (5538 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: zalewanie bimberkiem czy warto (NOWY TEMAT) Autor: freon godzina: 13:28 Biorąc pod uwagę fakt, że jakość naszego spirytusu jest taka jaka jest i zastanawiam się ile jest spirytusu w spirytusie więc czy warto zalewać owoce własnym alkoholem. Kosztowałem już taką nalewkę ale smak nalewki (owoców) za bardzo jest zgubiony przez wyrazisty smak jaki daje swojski alkohol. Nalewki z pigwowca, śliwki węgierki, czeremchy czy malin są niesamowite przez swoje aromaty nie przytłumione innymi. Nie to bym nie lubił swojskiej "okowitki", ale pomieszana z owocami ani to nalewka ani bimberek. Co na to znawcy tematów nalewkowych? Pzdr i DB Autor: Old Mill godzina: 15:05 Panie Freon zaden bimber nie moze sie rownac z produkuja dobrej destylarnii.Zalej - moja rada - delikatna Whisky sliwki np. zwyklym, podstawowym Speyburn, owoce malin, wisnie np.Glen Moray Elgin Classic Sherry Cask Finish. Przedtem sprobuj te Whisky a zrozumiesz dlaczego tak radze, zobacz smak i zapach. Autor: biczu godzina: 17:39 KOLEDZY, że bimberek bimberkowi nierówny to wszyscy wiemy ..............ale istnieją Czarodzieje na tej planecie , którzy potrafią jednak zrobić jak należy, mimo że w garażu. Przekonałem się o tym kiedyś i na początku nie dowierzałem, że to nie ze sklepowej półki, a jednak. Wystarczyło zrobić jak należy, następnie przepuścić przez filtr węglowy i iiiiiiiiiii palce lizać. Także Kolego freon, hameryki nie odkryłem, jak masz dobry to warto, jak masz śmiedzący fuzlem no to sam wiesz .......... że zmarnowany twój czas, kilka razy niestety robić ze średniej jakości bimbru nalewki iii finalnie poszły na kolejną destylację bo nawet po 4 latach leżakowania ----- NAFTA Darz Bór całkiem dobry spiryt w dobrej cenie mają ostatnio w sieci DINOsaurur Pozdrawiam |