Piątek
23.04.2021
nr 113 (5745 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Schab wg.przepisu Czesława z Wilna...

Autor: ricardo  godzina: 10:26
Zawsze możesz zrobić pierwszy , skosztujesz, zjeszze smakiem , lub komuś sprezentujesz jeśli nie będzie smakowało. Ktoś napewno będzie zadowolony, na dziady nie zejdziesz po prezencie.

Autor: gravling  godzina: 12:18
Tylko dziad robi prezent z nieudanego .Wczoraj nastawiony dziczy i"cielaczy." 'Jeśli nie zapomnę,to opiszę rezultat.

Autor: gravling  godzina: 12:18
Tylko dziad robi prezent z nieudanego .Wczoraj nastawiony dziczy i"cielaczy." 'Jeśli nie zapomnę,to opiszę rezultat.

Autor: ricardo  godzina: 14:25
Nie mówię że nieudany, to co jednemu smakuje , drugiemu niekoniecznie.

Autor: marcino  godzina: 23:45
Nie wiem czy to dokładnie ten przepis ale ja z daniela i jelenia robię takie wędliny. Najpierw cukier potem sól i przyprawy i na koniec podsychanie na strychu - dobre to wychodzi ale d....nie urywa. Do szynek parmeńskich temu daleko. Ale odpowiadając na pytanie z cielaka wyjdzie nie gorsze niż z dzika.