Poniedziałek
16.05.2022
nr 136 (6133 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Kuchnia czasu wielkiego kryzysu w USA

Autor: marcino  godzina: 02:41
Przepisy Pani Clary na kolana nie rzucają. Bynajmniej mnie. Oczywiście to jest kwestia gustu. co do kawy to próbowałem wszystkiego - czajniczków, ekspresów kolbowych, gotowania kawy, starbucksów, automatów....... temat rozwiązał się sam (dziennik.lowiecki.plhttps://www.brodasystem.pl/ekspres-do-kawy-jura-ena-8-nordic-white.html)

Autor: Jan Tukan  godzina: 04:00
Przepisy są czasu kryzysu, co nic nie było. Natomiast ( link) rozwiązanie problemu jest wynikiem postępu. I szczerze mówiąc każdego dnia wielu z nas rano, korzysta z takich urządzeń. Ja np. na stacji paliw $2 za kubek, do tego śmietanka waniliowa z ekspresu, sok carmelowy, 2 opakowania cukru i kawa classic czerwona z ekspresu. Po wyjeździe z domu to rytuał. Natomiast różne kawy czy przepisy stosuje w domu, często używając narzędzi czy sposobu historycznego, do poznania tych smaków z historii.