Czwartek
25.08.2005
nr 025 (0025 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Smalec inaczej  (NOWY TEMAT)

Autor: Buli  godzina: 11:28
Koledzy ostanio zabrałem się za robienie smalcu, zamiast skroić wszystko puściłem przez maszynkę do mielenia . Dołożyłem jeszcze wszystkie okrawki mięsne jakie mi zostały i przetopiłem. Dodałem na końcu cebulki, soli i pieprzu. Smalcu wyszło nie wiele jakieś 2-3 cm na wierzchu słoika, ale do smarowania jest to przednie i cała rodzina się zajada. Przypomina to raczej rodzaj pasztetu. Aluś ty kiedyś coś pisałę o dodawaniu mięsa mielonego do smalcu. Może coś więcej DB

Autor: marcino  godzina: 13:18
czyli skwarki tyle ze do smarowania faktycznie smakuje to całkiem całkiem żółtawo brązowawy kolorek i konsystencja pasztetu osobiście wolę z cebulką i kawałkami mięsa tudzież ze skwarkami więc już dawno nie robiłem - poza tym tak zrobiony pozbawia skwarek / skwarków - a je lubię szczególnie pozdrawiam

Autor: jurek123  godzina: 13:37
Swietne w smaku i gwarantowane prawie 1000 kal w 100g nie objadać się proszę.

Autor: UR0  godzina: 13:51
.... a dodawaliscie kiedys lekko podsmazonych pieczarek do tego smalczyku? Polecam. Pozdr

Autor: Desperado.  godzina: 14:36
Chyba wszystko na temat smalcu zostało już powiedziane (www.lowiecki.pl/forum/read.php?f=14&i=2902&t=2864) Łącznie z patentami na smakowo – aromatyczne smalczyki sygnowanymi Alusowym podpisem. POZDR.....