Środa
31.08.2005
nr 031 (0031 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Smalec inaczej

Autor: RaKrzes  godzina: 20:57
ad desperado Zgadzam się, słoik musi chwycić. Zwłaszcza, gdy doda się cebulki - strasznie szybko się psuje. Pasteryzacja to też dobre rozwiązanie. Pozdrawiam

Autor: Kłysz  godzina: 21:54
RaKrzes, masz szybkowar, pasteryzuj w szybkowarze, wystraczy 5-6 min. Podwyższona temperatura wykończy wszystkie drobnoustroje, łacznie z płeczkami jadu kiełbasianego. Ale i tak, ze względu na dużą zawartość tłuszczu, lepiej popić jakimiś sympatycznymi spirytualiami, coby się lepiej trawiło - dla zdrowotności oczywista. P.S. W prasie pojawił się na DVD film "Sami swoi", chetnych zachęcam do odwiedzenia saloniku prasowego ( wersja podkolorowana )