Poniedziałek
16.01.2006
nr 016 (0169 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Szybkowar

Autor: Jastrząb  godzina: 01:54
Nie wyobrażam sobie kuchni bez szybkowara.Doskonała sprawa nie tylko do dziczyzny-ale do szerokorozumianego gotowania.Np robisz gulasz i mięso pozostaje twarde?Wrzuć do szybkowara.....Wywar z kości?20 minut od zagotowania i kości są czyściutkie-mięso tak miękkie że odchodzi samo.Gotowanie wszelkich zup to mistrzostwo świata.Błyskawica. Ale...Gotowanie szybkowarem różni się nieco od tradycyjnego--a to już dłuższa opowieść.Przede wszystkim należy uważać na rozgotowanie składników.Każdy szybkowar powinien mieć instrukcję zawierającą uwagi.Można też poszukać ksiązki o gtowaniu na szybkowarze.Poza zaletami czysto kulinarnymi-gotując szybkowarem znacznie mniej zapachów przedostaje się do domu(kuchni). I coś jeszcze....Szybkowar MUSI być dobrej jakości-a taki kosztuje.Wszelkie promocyjne szybkowarki to najczęściej kicz który nie zda egzaminu.Świetne szybkowary produkuje np BERGHOFF ale także naprawde dobre robili swojego czasu...rosjanie. Kupując postaw na jakość-bo to kwestia bezpieczeństwa.Efektów kulinarnych możesz być pewny.