Poniedziałek
13.02.2006
nr 044 (0197 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Tatar z polędwicy jelenia  (NOWY TEMAT)

Autor: Bocian  godzina: 21:10
Właśnie zamierzam zrobić taki tatar po raz pierwszy tylko się trochę boję...to jednak surowe mięso. Materiał to polędwica z byka ok. 90 kg. Czy warto próbować? DB

Autor: KULWAP  godzina: 21:14
Jest ryzyko- jest zabawa!

Autor: Alej.....  godzina: 21:44
w zyciu surowego mięsa do gęby nie wezmę ... ... ale poszukaj w archiwum bo pamietam smakoszy :-))

Autor: Hania  godzina: 22:04
Robiłam i z jelenia i z łosia - z młodych sztuk. Był suuuper.

Autor: jurek123  godzina: 22:07
Kol Bocian Tatar to kwestia przekonań,bo smak jest zawsze wspaniały.Miałem kiedyś przyjemność [a było to sporo lat temu] przyjmować takie międzynarodowe towarzystwo .Byli to dziennikarze.Do stołu podano tatara.Wówczas to przez tłumacza dziennikarz z Algierii zapytał mnie czy to prawda że jest to surowe mięso.Gdy uzyskał potwierdzenie nie potrafił ukryć obrzydzenia.Wzbudziło to taki śmiech u Rosjanina i Mongoła że ci z kolei nie mogli się od śmiechu pozbierać.Nie wiedziałem co zrobić jeść tego tatara czy nie bo naprawdę żal mi się zrobiło tego Algierczyka.No ale skoro większość jadła to pal diabli etykietę ,więc jako gospodarz zjadłem i ja.

Autor: Bocian  godzina: 22:17
Że tatar jest z surowego mięsa to już ustaliliśmy...ale jak go przyprawić by on nas nie przyprawił o niestrawność żołądka a i przy okazji smakował należycie?? DB