Poniedziałek
06.03.2006
nr 065 (0218 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Specjalnie dla Alusa

Autor: kominek  godzina: 20:30
Aluś jeleninę zrobiłem w podobny sposób tylko w mniejszych kawałkach i trwało to krucej. Pozdrawiam Ps. Uprzedzam, że nie każdy gustuje w surowym, suszonym mięsie dlatego polecam najpierw zrobić mniejszy kawałek.

Autor: Desperado  godzina: 21:27
Nie to żebym się wcinał.... ale jelenina podchodzi pod pastrami. Inne mięso, inna struktura, inne przygotowanie. Jak Waść chce to służę. POZDR....

Autor: kominek  godzina: 21:59
Ad Desperado Bardzo chętnie wysłucham , ja przyrządziłem w podobny sposób jak z dzika i było super. A swoją drogą co znaczy słowo "pastrami" nie znam tego. Poznałem kiedyś wołowinę przyrządzaną na sucho w Bułgarii i nazywała się "pasterma" czyżby coś z tego? Był to istny rarytas.

Autor: Desperado  godzina: 22:15
Pastiurma, pastriami, pastrema, pastro. Wszystko sprowadza się do jednego. Obiecuje że napiszę więcej. Trzymaj mnie kominku za język.

Autor: sauer  godzina: 22:53
ad.Brek Ja szyneczka bedzie gotowa to rzuc haslo.DB