Piątek
14.04.2006nr 104 (0257 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Produkcja samogonu.... Autor: KacpeR godzina: 08:17 "Maszynki" do produkcji samogonu można już kupić, moja znajoma prowadzi sklep AGD i dystrybutor ma w ofercie kompletny zestaw jednak ze względu na brak rynku cena jest dość wysoka bo wynosi ok 800 pln z tego co pamietam, sądzę że jak się interes rozkręci to cena spadnie. pozdr Autor: irokez59 godzina: 10:09 Tylko żeby to nie poszło w ilość a powinno iść w jakość Autor: jurek123 godzina: 19:51 Wszysto to o czym tu piszecie to jest druga faza produkcji czyli pędzenie,polegające na zasadzie wykorzystania różnicy wrzenia alkoholu w stosunku do pozostałych komponentów zacieru. Ta pierwsza faza czyli zrobienie dobrego zacieru jest w produkcji spirytusu znacznie trudniejsza i to od niej generalnie zależy smak wyprodukowanego póżniej trunku.Spirytus pędzony ze żle przeprowadzonej fermentacji może byś,słodki,kwaśny,mieć posmak octu,cuchnąć zgnilizną itp.Najbardziej wstrętny jest cuchnący pleśnią ,jest to nie do usunięcia. |