Środa
29.11.2006
nr 333 (0486 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Podziękowanie  (NOWY TEMAT)

Autor: Brakarz  godzina: 12:57
Kol. Wosiu Mam wreszcie okazję i możliwości podziękować kol. na forum, za bardzo dobry przepis na wątróbkę z dzika i nie tylko. Darz Bór Pozdrawiam - wybrakowany

Autor: Bogusław  godzina: 15:23
Musiał być dobry przepis skoro tak dziękujesz, może byś się podzielił z mami co to takiego kolega Wosiu wymyślił dla Ciebie. Czy ten dzik był wybrakowany ? hahaha . Po upolowaniu dzika, wytrzebiliśmy go i przywieżliśmy go do kolegi bo mieszka w łowisku. Na podwórzu dobrze oświetlonym wypatroszyliśmy. W tym czasie małżonka kolegi już przygotowywała cebulkę i inne dodatki do wątróbki, która leżała w misce w korytarzu domu, my kończyliśmy oporządzanie tuszy . Teraz czas na smażenie wątróbki i zaskoczenie miska pusta szukamy a to sąsiada burek porwał i zaczął pożerać, a tu już cebulka zeszklona dodatki przygotowane a wątróbka - wybrakowana . Pozdrawiam i życzę aby zawsze była pierwyj sort