Środa
29.11.2006nr 333 (0486 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Podziękowanie (NOWY TEMAT) Autor: Brakarz godzina: 12:57 Kol. Wosiu Mam wreszcie okazję i możliwości podziękować kol. na forum, za bardzo dobry przepis na wątróbkę z dzika i nie tylko. Darz Bór Pozdrawiam - wybrakowany Autor: Bogusław godzina: 15:23 Musiał być dobry przepis skoro tak dziękujesz, może byś się podzielił z mami co to takiego kolega Wosiu wymyślił dla Ciebie. Czy ten dzik był wybrakowany ? hahaha . Po upolowaniu dzika, wytrzebiliśmy go i przywieżliśmy go do kolegi bo mieszka w łowisku. Na podwórzu dobrze oświetlonym wypatroszyliśmy. W tym czasie małżonka kolegi już przygotowywała cebulkę i inne dodatki do wątróbki, która leżała w misce w korytarzu domu, my kończyliśmy oporządzanie tuszy . Teraz czas na smażenie wątróbki i zaskoczenie miska pusta szukamy a to sąsiada burek porwał i zaczął pożerać, a tu już cebulka zeszklona dodatki przygotowane a wątróbka - wybrakowana . Pozdrawiam i życzę aby zawsze była pierwyj sort |