Poniedziałek
04.12.2006
nr 338 (0491 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Step2 - obiecałeś  (NOWY TEMAT)

Autor: eugen50  godzina: 17:01
Czekam na przepis. Chodzi o wspaniałe sało. DB Eugen50

Autor: Alus  godzina: 17:28
ad eugen50 Jeśli już, to ten temat kwalifikuje się do działu "Przepisy kulinarne". Jak Ci Stefan nie napisze co i jak, to podam to ja. Nie ma prostszego przepisu. Najwiekszy problem w zdobyciu odpowiedniej słoniny czyli "sała". Z tym jest na prawdę duży kłopot. A swoją droga jak będziesz miał troche czasu, to możesz pogrzebać w archiwum. Sporo już kiedyś o tym było. Na wszelki wypadek zakup już sól nie jodowaną. Pozdrowionka DB

Autor: eugen50  godzina: 17:48
Wielce Szanowny Alusie Takie coś jak sało to raczej sztuka - nie kulinaria Zatem postanowiłem zamieścić to tutaj. Jeżeli trzeba moze to być w kulinariach. Dzięki. Jutro szukam sól bez jodu. Zobaczę czy jest gdzieś odpowiednia słoninka. Czekam na reszte instrukcji. Eugen

Autor: Alus  godzina: 18:02
eugenie 50-ty Tutaj (www.lowiecki.pl/forum/read.php?f=14&i=7003&t=6954) możesz sobie o tym delikatesie, którego drzewiej nikt delikatesem nie nazywał poczytać. Pozdrowionka DB PS. Pamiętaj, ze słoninka powinna mieć co najmniej tak z 5 cm grubości. Im grubsza tym lepiej.

Autor: eugen50  godzina: 20:46
Ad. Alus Bardzo dziekuję. Jutro biore się za odchudzanie. Pozdrawiam Eugen50