Piątek
09.02.2007
nr 040 (0558 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: na grypę i przeziębienia

Autor: kedaT  godzina: 17:39
Ja robiłem według przepisu: 1 główka czosnku, kilka rodzynek , 0,75l czystej wódki Czosnek obrać i drobno posiekać ,zalac wódką i pozostawić w chłodnym ciemnym miejscu na 14 dni .Następnie przefiltrować do czystej butelki , dodać rodzynki , szczelnie zamknąć i odstawić na 6 miesięcy. Potem zlać płyn znad rodzynek i odstawić na kolejny miesiąc. Zrobiłem tak w roku 2005 i mam jeszcze pare kropel. Pozdrawiam DARZ BÓR

Autor: master537  godzina: 17:54
Nie doczekał bym tyle miesięcy na to lekarstwo. Przecież są szybsze sposoby. :-))) Pozdrawiam. Darz Bór.

Autor: kedaT  godzina: 18:41
Kolega SZNAJPER pytał o przepis na nalewkę więc podałem . Ja jako lekarstwa używam przede wszystkim surowego czosnku pokrojonego na kromkę chleba z masłem . Jak czuję że "coś" mnie zaczyna łamać zjadam nawet i główkę. Do tego herbata z sokiem malinowym - jeżeli chodzi o mnie działa. Na codzień kawa słodzona miodem lipowym . Ubranie na cebulkę i jak potrzeba to gumofilce. Przepis znany wśród ludzi polujących i leśników od dawna .Jeszcze nie było butów z membramami i bielizny termicznej. Pozdrawiam DARZ BÓR

Autor: master537  godzina: 18:55
To bardzo dobre naturalne specyfiki. Ale do tego jeszcze grzaniec i "kanapka". :-))) Pozdrawiam. Darz Bór.