Poniedziałek
26.02.2007
nr 057 (0575 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Królik w śmietanie po polsku

Autor: Desperado  godzina: 11:43
O zającu w Alemanii mogła by powiedzieć nie kto inny a sama Blanka. Tak samo jak o Galgo espańol. Chętnie poczytam. o tym psie. A Makłowicz tego królika z tego co pamiętam to wziął ze sklepu. Ale nie jestem pewny. Fakt że scenerię miał świetną. POZDR.....

Autor: Bartek79  godzina: 14:53
A oto i finał. KRÓLIK W ŚMIETANIE.Przeparaszam za nie najlepsze zdjęcie,

Autor: Desperado  godzina: 15:06
Ukoronowaniem wszystkiego co na talerzu jest sos. Czemu go tu nie ma?????

Autor: Bartek79  godzina: 15:17
Jest w kaszy, które doskonale go chłonie.DB

Autor: Dziad Borowy  godzina: 15:17
Proponuję trochę warzyw podsmażyć, dodać mięsko wg przepisy Pyzy i trzymać pod pokrtwką do miękości i śmietanka!

Autor: Bartek79  godzina: 15:23
Niezła myśl:):) Nastepnym razem się posmakuje jak jeszce raz będe robił. Jednak to za jakiś czas aby zatęsknić za smakiem.

Autor: Desperado  godzina: 16:03
Kasza pije....Zreguły sosy, co każdy kucharz wie, ale wiedzieć też powinien że garnirowanie daje glans, który każdą potrawę wzbogaca o 360 stopni. Je się przódy oczyma, później żołądkiem. Czym by była ta pieczeń na zdjęciu bez sosu. POZDR.....

Autor: Bartek79  godzina: 16:33
wszystko jest kwestią gustu. Ja osobiście nie przedam jak całość na talerzu tonie w sosie.Owszem masz racje, że odrobinę więcej sosu powinno być

Autor: Alej.....  godzina: 16:39
Oj, ja to za sosami przepadam ...