Czwartek
15.03.2007nr 074 (0592 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Wielkanocna top lista Autor: Bartek79 godzina: 15:46 czyżby nikt dużej wagi nie przywiązywał do Wielkanocy(mam na myśli oczywiście śniadanko) Autor: Pyza godzina: 18:54 Przywiązuje, a i owszem! U mnie, oprócz śledzia, sałatki warzywnej i wędlin własnej roboty (schab, szynka, pasztet, dziczyzna) je się: J A J A! Kolorowe albo takie, gotowane w łupinach cebuli (czerwona barwi na identyczny kolor, jak biała). Z majonezem, z chrzanem, z ćwikłą. I grzybki marynowane (w tym roku z masterowego przepisu). Z ciast sernik i mazurek (czekoladowy albo kaimakowy). Do picia - do wyboru - herbatka, kawka, soki, napoje wyskokowe, ewentualnie wino. W razie czego, służę przepisem na wszystko z listy (szczególnie te jaja, i sałatka warzywna fajnie mi wychodzą). Alleluja! Pyza |