Czwartek
30.08.2007
nr 242 (0760 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Nalewka farmaceutów

Autor: kristoforos  godzina: 14:05
moj przepis to litr spirytusu litr mleka do 2 % kg cukru i pół kilograma cytryn obranych i dwie sparzone ze skórką pocięte wswzystkie w ćwiartki ./ja to wszystko mieszam w butelce 5 litr po wodzie mineralnej przez 4 tyg a potem tylko zmudne filtrowanie przez pieluche 1 raz i drugi przez filtr do kawy.smakoszy nie muszę przekonywać -rewelacja .jak ktos nie kuma tej nalewki to mi przykro .popijałem wersje śniadą i brązową tez super.śniada z prawdziwego mleka od krowy.wydaje śię ta nalewka taka przyjazna ale ma tez moc:) pozdrawiam darz bór

Autor: Lynx  godzina: 23:22
Próbowałem swojej nalewki w chwili obecnej po kilkui miesiącach od zrobienia smak można powiedzieć zupełnie inny. Na dnie troszkę osadu pomimo filtrowania przez filtr od kawy. Na razie robię nalewki ale mało kosztuję jest ich ponad 15 rodzajów. W obawie o zarwanie barku przeniosłem część do piwnicy może kiedyś zacznę degustacje. DB