Wtorek
02.10.2007
nr 275 (0793 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Nalewka cytrynowo-miętowa

Autor: Veoms  godzina: 10:13
Do szklanego słoja włożyć skórkę z cytryny, kilka gałązek mięty, dodać 1/2 litra spirytusu i 1/2 litra przegotowanej wody z rozpuszczonym w niej cukrem. Odstawić na minimum 4 tygodnie po czym przecedzić. Myślę że to jeden z prostszych sposobów na dobrą nalewkę.

Autor: Jump76  godzina: 19:45
...hmmm jakie tu recepturki-miksturki :) naleweczka cytrynowo-miętowa. ..Boska (BT) jak już zdziałasz ten zacny truneczek ,prosze daj znać ;)...oddech pewnie po takim trunku mietowo-cytrynowy :D Pozdrawiam Rafałowski człowiek boski :D.....O!Looondon ...ale mam dziś humor:) ps.żadnych dziś naleweczek nie smakowałem...hi hi