![]() |
Czwartek
04.10.2007nr 277 (0795 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Opieńka - czy aby jadalna?? Autor: Driada godzina: 08:07 Witam wszystkim kolejnego poranka :) Ad boletus Ach witaj :) żyję i się odew\zwe do CIebie jeszcze :) Ad pharmacist Hihi - oj.. serwuje mi ją w dostatecznie dużych dawkach by mi zbrzydło ;) Ad Paweł L. Dodaję cukru, a i owszem :) Są jędrniejsze wtedy :) Nazbierałam wczoraj opieniek, zrobiłam z nich marynatkę... ale nie wiem czy odważę się je spróbowac !! :D Pierwszy raz zebrałam te grzybki i starałam się zbierac je z juz poobcinanych kępek... Częś wyrzuciałam, bo nie byłam pewna, czy to napewno nie trujaki.. Ech... Z czasem się nauczę :) Ad Kowal Czosnek do grzybków?? CIekawy pomysł. Bedę musiała spróbowa :) Czosnek, to przyprawa wykwintna, choc mało towarzyska... W jakisik wekend wykorzystam pomysł :) Pozdrawiam serdecznie :) Katarzynka (jeszcze żywa ;)) Autor: Marecki_mpp godzina: 13:17 Bardzo dobre są te grzybki ;-)) Autor: Marecki_mpp godzina: 13:18 ;-)) Autor: Marecki_mpp godzina: 13:20 Wysokich nie sięgnąłem, za krótki jestem ;-) POZDRÓWKA Autor: marcin/gonzo godzina: 18:49 Marecki_mpp no ja pierdziu... no takich zgrupowań to ja jeszcze nie widziałem. Coś pięknego!! P.S Próbowałem z całkiem niezłym skutkiem "sadzić" tego grzyba, ale jednak zbieranie takich to nie to samo... DB Marcin |