Wtorek
24.11.2009
nr 328 (1577 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Orzechówka

Autor: faun.of.king  godzina: 21:02
Miną okres wyjazdów, przyszedł czas powrotu do domu. Po przeszło półtorarocznej nieobecności w domu przyjechałem i oczywiście po kilku dniach, gdy już rozpakowałem się i trochę zadomowiłem, postanowiłem zajrzeć do mojej nalewki z orzechów włoskich. Gdy nalałem do kieliszka i popróbowałem, byłem naprawdę zadowolony z efektów. Jednak po zruszeniu tego co było na dnie butelki smak raptownie się zmienił. Postanowiłem wówczas przefiltrować cała zawartość, to co zobaczyłem na dnie butelki nie było zbyt przyjemne. Proces filtrowania nalewki postanowiłem powtarzać co pewien czas do pełnej klarowności nalewki. Z efektu finalnego jednak jestem naprawdę zadowolony i polecam wykonywanie nalewek we własnym zakresie, nie jest to na pewno czymś złym i nagannym a podczas konsumpcji sprawia wiele przyjemności nie tylko tych na podniebieniu. Gdy podczas jesiennych deszczowych i słotnych dni trzymając w dłoni szklaneczkę z aromatycznym trunkiem siedzimy przy kominku w którym co chwila trzaskają skry a my ogrzewamy się przyjemnym ciepłem, nie może być nic bardziej przyjemniejszego. Życzę wszystkim smacznego. DB