Wtorek
12.08.2008
nr 225 (1108 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Warchlak

Autor: KacpeR  godzina: 09:09
GęsiarkA (dziennik.lowiecki.plwww.1002.pl/admin/zdjecia/46ae96648d190b5cbd8ee9bc3a2934a3.jpg) w tym można upiec warchlaczka, a jak..... hmmm to jest tego dużo w arch. Ja obkładam warchlaka startymi warzywami (marchew, cebula, seler.....) robię to wieczorem, zes rańca polewam winem (rzecz gustu jakim) i tak dziczek do ok 13 czeka. Dziczka nast flambiruję na jałowcówce, przyprawiam, im młodsza sztuka tym mniej przypraw, możesz skorzystać z "uniwersalnych" ziół prowansalskich, oczywiście pieprz świeżo zmielony, można go z zielonym marynowanym pieprzem zrobić, popełniłem kiedyś karkóweczkę tak właśnie mmmmmm smaczna była. No i do gęsiarki, podlać oczywiście rosołem, polecam Kostkę Mięsną z Winiar, i niech się męczy ....... Na bazie wywaru zrobić sos. Można dodać suszone grzyby zrobić sos grzybowy, możliwości wiele..... Smacz Bór

Autor: KacpeR  godzina: 09:13
GęsiarkA (www.1002.pl/?sklep1=6151463d02c51926e8d96a15ecca34bb&zobacz=1059) może ty mrazem się wciśnie

Autor: mysliwy7x64  godzina: 20:17
obkładałem warchlaka startymi warzywami....im młodsza sztuka tym mniej przypraw...bez koment DB

Autor: KacpeR  godzina: 22:43
myśliwy7x64 może coś zaproponujesz

Autor: iz27  godzina: 23:40
No cóż, dla niektórych warchlak "lipcowy" czy "lutowy" to to samo ...