![]() |
Wtorek
17.08.2010nr 229 (1843 ) ISSN 1734-6827 Wiedza i edukacja Temat: jak tam grzywacze ? Autor: braun godzina: 07:07 Byłem w niedzielę na grzywaczach. Raptem 2 godz. bo upał i komary nie pozwalały na więcej. U mnie na drutach energetycznych siedzi po kilkadziesiąt sztuk - ale w żaden sposób nie dają się podejść. A jak już lecą to na wysokości stratosfery :) strzelałem 5 razy bez efektu. Mojemu tacie się poszczęściło, strzelił z drylinga 1 szt. - młodzika który za późno wystartował do lotu i dał się blisko podejść. Autor: Cyfra godzina: 08:43 Marceli Powiedz mi co ty robisz z tymi grzywaczami.Czy strzelasz do nich dla przyjemności czy też przyrządzasz je kulinarnie. Autor: Marceli godzina: 09:26 Ad.Cyfra Nie strzelam ich dużo,ale generalnie strzelam dla przyjemności.W większości dawałem koledze po strzelbie.Jego dzieci bardzo lubią rosołekołek, ale sam także gotowałem i wyszedł fajnie.Ten strzelony w tym roku jest dla koleżanki,która koniecznie chce spróbować rosołu z grzywacza i był grzywaczem ,,na zamówienie'' :-) DB Autor: braun godzina: 09:28 Cyfra z gołębi jest przepyszny rosół. Pieczony gołąbek też jest bardzo smaczny. Jakoś nie wyobrażam sobie strzelania dla przyjemności?Bo po co?A co z gołębiami?Dla lisów? Autor: Cyfra godzina: 09:44 Tak tylko pytam bo nigdy tego nie konsumowałem. Autor: braun godzina: 09:47 Cyfra. Spróbuj, na prawdę warto, ptaszek bardzo smaczny a niedoceniany u nas. Autor: Artur_K godzina: 10:09 A ja mam pytanie jakim numerem śrutu Koledzy strzelają do grzywaczy? Czy lepszy będzie śrut trapowski 7(1/2) czy może 6 będzie lepsza na przypadkowe spotkania z grzywaczami? Pozdrawiam Darz Bór Autor: mariandzik godzina: 10:33 Cyfra - rosół jak dla mnie jest królem rosołów. W/g mojego przepisu należu go gotować długo - ok 2 godzin. Jest bardzo delikatny - bajka. Porcje z rosołu (półówki lub ćwiartki) panierowane w jajku i bułce tartej, smażone na oleju są też przednie. Artur - ja poluję tak: pierwsza lufa 7 1/2, a druga 6, lub w dwóch 7 1/2 - zależy od stanowiska. W niedzielę jeden spadł, ale popudłowałem jeszcze 4. Poluję tylko z bałwankami - 6 szt. Wieczorem polecam rozejrzeć się za mokrymi łąkami w okolicy ściernisk. Ja bałwanki rozstawiłem na skoszonej łące i wabiły. Dziś powtórka w tym samym miejscu. Już siedzę jak na szpilkach. DARZBÓR!!! Autor: canislupus4 godzina: 10:55 Cyfra-rosół nie dość,że wyśmienity to i mięsko ma ponoć walory zdrowotne.Spróbuj-polecam! Autor: braun godzina: 13:40 Ja używam śrutu tak jak napisał mariandzik 7 1/2 i 6 Autor: Łukasz z lasu godzina: 14:50 Nie grzywacza nie jest łatewo strzelić można je spotkać na ścierniskach po świeżo skoszonym zbożu mariandzik widzę że z ciebie drugi Russak:) Autor: mariandzik godzina: 15:00 Łukaszu, bardzo lubię gotować jeśli o to chodzi, bo jeśli chodziło Ci o brzuch to jeszcze mi trochę do niego brakuje ;)) Autor: Łukasz z lasu godzina: 16:58 Chodziło mi o stronę kulinarną w galeriach twych obserwuje ciekawe potrawy. Po prosbu wiesz co dobre |