![]() |
Piątek
01.02.2013nr 032 (2742 ) ISSN 1734-6827 Hyde Park Corner Temat: O dziczyźnie w mediach. (NOWY TEMAT) Autor: Adler_89 godzina: 13:24 Tutaj. (deluxe.trojmiasto.pl/Jelen-dobrze-ustrzelony-Kuchnia-w-Kozim-Grodzie-n65968.html) Taka mała odskocznia od ciągłej nagonki. Autor: COLTON godzina: 18:18 Dużo oglądam programów kulinarnych w TV. A to Gordon Ramsay, mastershef Australia, Guy Wery, i inne. Niektóre potrawy są OK. A wogóle raz czy dwa spotkałem się z daniem z dziczyzny, a jakiegoś polskiego przepisu lub dania to WOGÓLE. Szykują i jedzą jakieś żaby, małże, steki krwiste, półwysmażone, makarony aldente. Miksują dziesiątki przypraw i uśmiechają się mówiąc, że to takie proste dania i prostota tkwi w smaku. Mi osobiście ma się NIJAK do naszej kuchni, a polskiej dziczyzny to juz całkiem. Nie znają smaku pieczeni z dziczka, co żołędzie chrupał jesieniom:), gulaszu z sarenki co ziółka wybiórczo skubała, rosołku z bażanta, co porankiem stonkę z kartofliska strącał. A tu masz, Polski Myśliwy, Mistrz Kchni - tradycjonalista, sam upoluje, sam przygotuje z Kolegami. Gdzie do Niego Ramsaye i reszta? Sorry Ramsay:) Nasz to przynajmniej wyczuwa czy mięsko było wcześniej zestresowane!!!! To jest jedyny godny właściciel kubków smakowych do naśadowania. Okrasa też, to wie - tylko zapomniał. DB |