![]() |
Czwartek
23.10.2008nr 297 (1180 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Co to za grzybek ? Autor: krogulec godzina: 07:46 Ad Desperado suszy sie a jakże , lecz same kapelusze i to nie za duże , noga jest sucha jak wiór ... sos a i owszem , kluski kładzione z sosem z kozaków ot co lubię o tej porze no i kawałek pieczeni z dzika ..... chmmm!? ide po śniadanie Darz Bór ! Autor: Desperado godzina: 08:11 Ja suszę tylko prawdziwki i podgrzybki. Najlepszy mają zapach, aromat i wygląd. Zwłaszacz prawdziwki. Innych grzybków pod kątem suszenia nie biorę pod uwagę. POZDR..... Autor: krogulec godzina: 10:52 jesli chodzi o zapach podgrzybek bije nawet prawdziwki , natomiast prawdziweczki takie z grubą nózką w całości w lekkiej zalewie marynatowej sam cymes ..... mniam .. pozdrówki też Autor: jean godzina: 13:45 ad Desperado Jak chcesz aby grzyby zachowały naturalny kolor to podczas gotowania dodaj kwasku cytrynowego(2x szczypty) lub octu(2xłyżki) do wody, a jeśli chodzi o suszenie to ususz sobie kiedyś maślaki te również mają super zapach. D.B. Autor: WJarek godzina: 22:12 Dla mnie najlepszy jest susz mieszany - prawdziwki, podgrzybki, kozak jak się trafi. Kolega mój jeden suszy opieńki, suszone mieli w młynku elektrycznym i w tej postaci dodaje do zup, sosów... |