Czwartek
23.10.2008
nr 297 (1180 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Co to za grzybek ?

Autor: krogulec  godzina: 07:46
Ad Desperado suszy sie a jakże , lecz same kapelusze i to nie za duże , noga jest sucha jak wiór ... sos a i owszem , kluski kładzione z sosem z kozaków ot co lubię o tej porze no i kawałek pieczeni z dzika ..... chmmm!? ide po śniadanie Darz Bór !

Autor: Desperado  godzina: 08:11
Ja suszę tylko prawdziwki i podgrzybki. Najlepszy mają zapach, aromat i wygląd. Zwłaszacz prawdziwki. Innych grzybków pod kątem suszenia nie biorę pod uwagę. POZDR.....

Autor: krogulec  godzina: 10:52
jesli chodzi o zapach podgrzybek bije nawet prawdziwki , natomiast prawdziweczki takie z grubą nózką w całości w lekkiej zalewie marynatowej sam cymes ..... mniam .. pozdrówki też

Autor: jean  godzina: 13:45
ad Desperado Jak chcesz aby grzyby zachowały naturalny kolor to podczas gotowania dodaj kwasku cytrynowego(2x szczypty) lub octu(2xłyżki) do wody, a jeśli chodzi o suszenie to ususz sobie kiedyś maślaki te również mają super zapach. D.B.

Autor: WJarek  godzina: 22:12
Dla mnie najlepszy jest susz mieszany - prawdziwki, podgrzybki, kozak jak się trafi. Kolega mój jeden suszy opieńki, suszone mieli w młynku elektrycznym i w tej postaci dodaje do zup, sosów...