Środa
05.11.2008
nr 310 (1193 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Prosze o przepis na pasztet z dzikiej kaczki

Autor: mariandzik  godzina: 12:33
No i popełniłem pasztecik z przepisu a'la Kocisko. Zmiana jest taka, że z tuszek kaczek wycięłem piersi udka i skrzydełka, a kadłubki ugotowałem. Resztę upiekłem. Dodałem 700g mięsa z kaczki 600 g usmażonej wątroby niecałe 500 g słoniny 1 jajko (leniłem się z biciem piany z białka) i bułkę z mleka odciśniętą. Może trochę mało kaczy ten pasztet za to wyszedł bardzo przyzwoity. Zrobiłem żonce do roboty kanapkę z jeszcze takim letnim pasztetem co go można było smarować, to dzwoniła zachwycona. Ja spróbuję dopiero jak się schłodzi, czyli po robocie. Mniam! Pozdrawiam i Darzbór.