![]() |
Czwartek
19.02.2009nr 050 (1299 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: kiełbasa przepisy Autor: pięta godzina: 11:17 Kolego " Ksawer " dziękuję za miłe porady.I tak koledzy sobie myślę dlaczego na tym naszym portalu łowiecki.pl na wszystkich tematycznych działach nie ma takiej miłej koleżeńskiej i życzliwej atmosfery tak jak tu na kulinariach ,żyło by sie nam i pisało o wiele przyjemniej a o to przeciez chodzi Darz-bór dla wszystkich smakoszy i czekamyna dalsze ciekawe wpisy pozdrawiam odwiedzających tę stronę kolegów. Autor: specjall godzina: 21:50 Cześć, podam przepis na kiełbasę z dziczyzny, konkretnie z dzika. 10 kg mięsa, 15dkg soli konserwowej (nie peklosoli!), 20g. pieprzu czarnego, 1-2 główek czosnku. Drobno zmielonego mięsa 1/3 i 2/3 grubiej. Czasem się pokuszę i pewną ilość mięsa zmielę bardzo grubo sitko 10mm. Nigdy nie dodawałem żadnych innych mięs, choćby dla własnego samopoczucia, że jem kiełbasę z dziczyzny, ale przedewszystkim nie ma takiej potrzeby. Dodam, że po przeczytaniu tematu o puszkownicy, zastanawiam się czy w nowym sezonie nie zaryzykować o takim "magazynowaniu" mięsa. Pozdrawiam i darz bór, specjall. |