![]() |
Piątek
15.05.2009nr 135 (1384 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Wiśniówka w maju Autor: kick godzina: 17:57 jurek123- nie Ciebie pytałem o co pyta kolega Piotr Kukier wiec..... podałem sprawdzony przepis jak sie robi naleweczke od poczatku ze wskazówkami ile pestkowych wisni, ile bez i jaki alkohol dodać i kiedy-jesli wisnie są już w fazie przejsciowej, no to mozna eksperymentować zachowujac mniej wiecej z proporcje z przepisu jaki podałem :-) próbujac po jakims czasie....im póxniej tym lepiej-smaczniej wisnie mozna zalać dwa razy, zalezy wszystko jak mocnego zalewu dodasz-taki jak podałem raz, słabszy (np samą wódką ) zasypujac cukrem tylko dwa razy, po wisniach i ich kolorze widac że sok jeszcze jest bądź z bladych już niewiele się wyciśnie Autor: jurek123 godzina: 18:37 Kolego kick ,zaraz po Twoim poście ze szczegółowym opisem miałem zamiar zwrócić Ci uwagę w znacznie ostrzejszym tonie niż to zrobił kolega Piotr Kukier bo on to uczynił delikatnie i powinieneś napisać przepraszam a nie sadzić się i udawać obrażonego. W sumie nic się nie stało ale w przyszłości jak ktoś prosi o poradę na forum nalezy odpowiadać mu konkretnie lub nic nie pisać. Pozdrawiam |