![]() |
Czwartek
10.12.2009nr 344 (1593 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Bigos Autor: Arturo godzina: 00:05 Padła mi drukarka tak że podtrzymuję wątek. Co by mi nie uciekł.Niestety nar razie nie mam dzika.Ale mam ciele daniela i ...teraz pytanie czy mogę dodać daniela i jakie jego części. zamiast dzika.? Autor: Desperado godzina: 10:17 Możesz dodać praktycznie każdy rodzaj mięsa. Z daniela jest jak najbardziej na miejscu. POZDR..... Autor: Bartek79 godzina: 10:29 Tylko tu bardziej praktycznie wydaje sie dodać coś z łopatki, natomiast udziec lepiej zachować sobie na pieczeń (na wędzenie jest już zapóźno, biorąć pod uwagę czas pozostały do świąt i fakt że musi się to popeklować troche) Autor: Desperado godzina: 22:02 Tak jak pisze Bartek79. Mięso ma wzbogacić smak bigosu a nie na odwrót. W tym właśnie jest całe sedno że rożne rodzaje mięsa robią w bigosie prawdziwy mix smaków i aromatów. Niekoniecznie na przykład smaczne żebra uduszone czy podpieczone, podsycone aromatem które wydadzą kości, czy mięso z ptactwa, w bigosie nabierają całkiem innego wymiaru. Poza tym wszystko co tłuste. Bigos jak chyba żadna inna potrawa z tego grzechu jest zawsze rozgrzeszana. A tłuszcz lubi. POZDR...... |