Wtorek
05.01.2010
nr 005 (1619 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: solić marynatę?  (NOWY TEMAT)

Autor: Wojciech  godzina: 19:03
Witam.Jestem na etapie przygotowywania dań z jelenia-na początek pieczeń z łopatki.Przeczytałem mnóstwo przepisów i postów na temat marynaty-bejcy,min.dr.Russaka ale nie jestem do konca pewny czy marynatę solić,czy natrzeć pieczeń solą dopiero po wyjęciu z marynaty.Marynata tzw.warzywna z winem i cytryna.Dziekuję za pomoc.DB. [czy dodać gałkę muszkatałową?]

Autor: Alej.....  godzina: 22:35
Marynaty winnej nie solę. Za to, w marynacie suchej jednym z prażonych składników jest sól morska. A gałkę muszaktołową, to do czerwonej kapusty duszonej w winie ;)) - jest świetna do pieczeni z dziczyzny!