![]() |
Środa
06.01.2010nr 006 (1620 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: solić marynatę? Autor: mariandzik godzina: 09:16 Sól wyciągnie wode z mięcha. Nie używaj soli do bejcy. Autor: Kukuruźnik_13 godzina: 19:36 Tak jak maryś ;) Nie używam i nie żałuję. Jedynie do wymoczenia mięcha w zimnej wodzie przed przyrządzeniem. Autor: Ksawer godzina: 23:49 Wojciechu, marynaty na bazie wina (pewnie czerwonego) nie soliłbym. Sól dodaje natomiast do zalewy wodno-octowo-warzywnej. Dorzucam też do niej odrobinę cukru. Wiele też zależy od dalszej obróbki mięsa: czy to ma być pieczone w piekarniku, czy w rondlu. Napisz jaki masz plan to ci coś podpowiem. DB Ksawer |